Kendisinden tebrik beklemedim

Kendisinden tebrik beklemedim
Yayınlama: 30.04.2024
1
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu, mazbatasını aldı. MHP lideri Bahçeli’nin “İhaneti tebrik etmek bizim defterimize yazmaz.” açıklamalarına yanıt veren Dervişoğlu, “Kendisinden herhangi bir tebrik beklemedim.” dedi. Bahçeli’nin üzerinde hakkı ve emeği olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “Bir kişi öyle dedi diye büyük bir camianın gönlünü kıramam. Dediği de başım üstüne.” diye konuştu.

İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı‘nda partinin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanlığı’nda mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Neden tebrik etmediğimin gerekçesini ben açıkça söylüyorum; ihaneti tebrik etmek bizim defterimize yazmaz.” sözlerine yanıt verdi.Dervişoğlu, “Kendisinden herhangi bir tebrik beklemedim. Karar tabii ki kendilerinindir. Ama bazı beyanları var. Bilmenizi istiyorum; ben kişilerle hukukumu onların beyanlarına bakarak oluşturmuyorum. Eğer ona bakarak hukuk oluşturursanız, daha önceden kimlere neler söyledi ve bugün hangi çizgide ona bakmanız lazım.” diye konuştu.

Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çok kritik bir süreçte tarihi bir sorumluluk üstlendim. Bu kongrenin icrası sırasında İYİ Parti’nin değerli delegelerinin, İYİ Parti’ye yakışan bir tavır sergilemek suretiyle, dünyanın ve Türkiye’nin gözü üzerimizdeyken, hepimizi mutlu edecek bir kongre sonucunda genel başkan seçildim.

‘GÖREVİMİN VE SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM’

Görevimin ve sorumluluğumun farkındayım. Dava arkadaşlarımıza layık olmak için elimden geleni yapacağım ve milletimize hizmet yolculuğunu da dava arkadaşlarımla el ele, gönül gönüle sürdürme gayretine gireceğim.

Herkes emin olsun, her yerde söylüyorum burada da söylemekte beis görmüyorum, Türkiye’nin yaralarını birbirimize sarılarak saracağız. Türkiye’nin sıkıntılarını yine gönül birlikteliği içinde aşmaya çalışacağız. Önümüze çıkarılmak istenen engelleri de bir bir geçeceğiz.

Ağır bir süreç bekliyor Türkiye’yi. İYİ Parti Parlamento Grubu ve parti teşkilatları olarak da hazırlıklarımız tamam. Her şeye verilecek bir cevabımız, her konuda söylenecek de lafımız var.

‘HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

Buradan aziz milletimize sesleniyorum; iyiler ve cesurlar bundan yaklaşık 7 yıl önce bir parti kurdular ve çok şeyi değiştirdiler. Şimdi demokrasi geleneklerimize uygun bir kongreyle genel başkanını değiştirdiler. O değişiklik de çok şeyin değişmesine vesile olacak.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugünden itibaren mazbatamı aldım. Yarın sayın genel başkanımızdan görevi teslim alacağım. O an itibarıyla partimizin iktidar yolculuğunu başlayacağım.

‘KENDİSİNDEN TEBRİK BEKLEMEDİM’

Devlet Bahçeli bir açıklama yapmış. Beni çok sayıda genel başkan bizzat arayarak tebrik etti. Onlara teşekkür ediyorum. Yaptığı açıklamayı da özenle okudum. Kendisinden herhangi bir tebrik beklemedim. Karar tabii ki kendilerinindir. Ama bazı beyanları var. Bilmenizi istiyorum; ben kişilerle hukukumu onların beyanlarına bakarak oluşturmuyorum. Eğer ona bakarak hukuk oluşturursanız, daha önceden kimlere neler söyledi ve bugün hangi çizgide ona bakmanız lazım.

‘GENEL BAŞKANLIĞA POLEMİK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELDİM’

Ben İYİ Parti Genel Başkanlığına polemik yapmak için gelmedim. Millete hizmet için geldim. Böyle polemiklerle gündemi farklı bir şekilde meşgul etmenin anlamı yok. Benim başkanlığımda her şey açık ve şeffaf olacak. Kime ne söyleyeceksem direkt söyleyeceğim. Gizemli ifadeler kullanmayacağım. Şaibeli işler yapmayacağım.

‘DEDİĞİ BAŞIM ÜSTÜNE’

Orada “hainlik” ile ilgili kritik bir cümle var. Ben onun partisinde 10 yılı aşkın il başkanlığı yaptım. Hayatımın hiçbir döneminde de kendisine karşı maksadı aşan ifadeler kullanmadım. Üzerimde hakkı ve emeği var. Türk siyasetinde şayet bugün buralardaysak, bu zamana kadar yapmış olduğumuz yolculukların, edindiğimiz tecrübelerin hayatımızda önemli bir yeri var. Ben onların hiçbirini yok sayamam. Bir kişi öyle dedi diye büyük bir camianın gönlünü kıramam. Dediği de başım üstüne.

‘HAYAL KIRIKLIKLARINA BAĞLI KONTROLSÜZ LAFLAR ÇIKABİLİR’

(Koray Aydın’ın partide yenilik olmadığı ve çok sayıda istifa olduğu yönünde açıklamaları) Görevi teslim almadım. İstifa var mı yok mu bilmiyorum. Özellikle 3 adaylı bir kongreden sonra birtakım kırgınlıklar, hayal kırıklıkları olabilir. O hayal kırıklıklarına bağlı olarak insanın ağzından bazı kontrolsüz laflar çıkabilir.

‘REJİMİ TAHKİM EDEN İFADELER VARSA BUNA SET OLURUZ’

(Yeni anayasa) Türkiye’nin önüne bir anayasa değişikliği gelir ve tekrardan rejimini tahkim eden ifadeleri içinde barındırırsa, millete verilmiş bir sözümüz var; buna karşı set oluruz milletvekili arkadaşlarımızla birlikte. Parlamenter demokratik sisteme geçişle ilgili emareler taşırsa oturur konuşuruz. Bunu tek başıma yapmayacağım. Bütün bunları müzakere edeceğiz, yapılması gerekenleri yapacağız. Partileşmiş bir devlet, devletleşmiş bir parti sistemini hiçbir İYİ Partilinin kabul etmesi mümkün değildir.

‘SEÇİMDE MİLLETİMİZ İYİ PARTİ’Yİ ALDIĞI OYLARLA GÖRECEK’

Yollarda olacağız. Sayın genel başkanımız partiyi kurarken “Koltuklarımızı değil, ayakkabılarımızı eskiteceğiz.” demişti. Türkiye’nin önünde yakın takvim içinde seçim yok zannediliyor ama 2 Haziran’da 8 merkezde yerel seçim olacak. O zaman İYİ Parti’yi milletimiz aldığı oylarla, gösterdiği çabalarla görecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Habermatik Medya !!