Büyük bomba: Acun Ilıcalı ilk kez açıkladı! ‘Arda Güler…’

Büyük bomba: Acun Ilıcalı ilk kez açıkladı! ‘Arda Güler…’
Yayınlama: 27.03.2024
7
A+
A-

İngiltere Championship kulübü Hull City’nin başkanı Acun Ilıcalı, yeni bir futbol kulübü satın alacağının müjdesini verdi. Ilıcalı, satın alacağı futbol kulübünün hangi ülkenin takımı olduğunu da ilk kez açıkladı. Hull City Başkanı’nın ayrıca Ozan Tufan, Abdülkadir Ömür ve yabancı hakem sözleri dikkat çekti. İşte detaylar…

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, hem projelerine hem de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni bir futbol kulübü daha almaya karar verdiğini açıklayan Ilıcalı, Arda Güler ile alakalı da çarpıcı bir yorumda bulundu. Trendyol Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Ilıcalı, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün İngiltere’deki son durumunu da anlattı.

“ÇOK GÜZEL BİR TRANSFER OLDU”

Sporx’e konuşan Hull City Başkanı, Trabzonspor’un eski yıldızı Abdülkadir Ömür’ün transfer sürecini anlattı. Ilıcalı, “Abdülkadir Ömür başarılı bir futbolcu ama kendisini o da Avrupa’da görmek istiyordu. Bizim çok önemli yıldızlarımız zamanında yurt dışına gittiler. Hoca oynatmadı, başka hoca geldi falan çok olay biliyorum. Mesela Mesut Özil’in bile Real Madrid’den bir gidişi vardır çok anlamsız. Transferin son gününde bir anda Arsenal’e gitti. Onun dışında Nuri Şahin ve Hamit Altıntop, Real Madrid’de hoca oynatmadı. Başka hoca belki de oynatacaktı. Çok böyle başımıza olaylar gelmiş bir milletiz. Futbolcularımız için biz ciddi bakıyorsak aslında güvenli bir liman gibiyiz diye düşünüyorum. Abdülkadir de tercihini bizden yana kullandı ve çok güzel bir transfer oldu” dedi.

”İLLA TÜRK FUTBOLCU ALALIM İSTEMİYORUM”

”Türk oyuncuların transferlerinin devamı gelecek mi?” şeklinde gelen soruya cevap veren Ilıcalı, ”Kısmet. İlla Türk futbolcu alalım istemiyorum. Oraya tam uyanını yakalamamız lazım. Futbolcularımızın bir kısmının özelliği oraya çok uygun değil. İngiliz futbolunun kendi parametreleri var. Ben burada bir futbolcu beğendim, ‘hadi gel oyna’ diye olmuyor. Bizim teknik kadromuzun sıcak bakması lazım, transfer aklımızın sıcak bakması lazım. Şu açıdan çok mutluyum, hem Abdülkadır hem Ozan beni gururlandırıyorlar. Ozan’a özel tezahürat var ‘Ozaann Tufannn’ diye. Abdülkadir’i de şu an çok sevdiler, beste yapıyorlar onun için de. Çok özel ve gurur duyduğum şeyler. Bir de futbolun torpili olmaz. Futbolda şöyle bir şey var. Türk futbolcuyu getirdim oraya diye bir şey yok. Eğer başaramazsa hepimizi yakar. O yüzden çocuklarında öyle bir sorumluluğu var. Başkanın kendi ülkesinden getirdiği bir oyuncu olmak ayrı bir stres bence. Onun altından çok iyi kalktılar.” dedi.

”BÜTÜN ŞEHİR TÜRK BAYRAKLARIYLA GEZİYOR”

”Hull City ile play-off’un eşiğindesiniz. Gidişatı nasıl yorumlarsınız?” sorusunu yanıtlayan Acun Ilıcalı, ”Bizimkisi başlarken bir rüyaydı. Bir aile yaratmak, dünya futbolunun şu anda bir numarası Premier Lig’e aday olmak ve sonunda da oraya çıkmak. Oradaki iki senemiz doldu. Baktığımız zaman çok güzel iki sene geçti diye düşünüyorum. Öncelikle projede Türkiye’nin ismini İngilizlere güzel bir şekilde gösterip ülkemizin sıcaklığını ve farklılığını hissettirmek istedik. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bütün bir şehir Türk bayraklarıyla gezerek bize olan sevgilerini hep gösterdiler. Devamında tabii ki performans bölümüne gelirsek şehirde stadın bir anda 8-9 bin kişiye oynarken 23-25 binlere gitmesi güzel oldu. Seyircininde stadyuma dönmesini sağladık. Performans olarak da takım maç eksiğiyle yedinci. Altıncı olursak play-off oynayacağız. Çok önemli maçlar var. Heyecanla bekliyoruz.” dedi.

‘GELDİĞİMİZ YER KENDİ ÇAPIMIZDA ÇOK İYİ”

‘Bu sezon play-off’un gelmesiyle Premier Lig hayalleri devam edecek. Gelecek yaz Hull City’i nasıl bir planlama bekliyor?” sorusuna cevap veren Ilıcalı, ”Benim tek bir felsefem var o da gelişim. Ben gerçekten gelişim istiyorum. Kendi mesleğimde de öyle yaptım. Gelişim olduğu sürece korkmayın. Mühim olan gelişimi sağlamak. Şu anda baktığımız zaman üstüne koya koya gidiyoruz. İngiltere Championship’te şu anda 5 takım paraşüt parası ile oynuyor. İkisi geçen seneden geliyor, üç tanesi de bu seneden. Yani 5 takım paraşüt parası alıyor. Bunların 3 tanesi 75 milyon pound, geri kalanı da 50 milyon pound ve 25 milyon pound şeklinde. Bütçeler 80-90 milyon pound gibi düşünün. Bir de paraşüt parası almayan bizim gibi takımlar var. Onlar kendi harcamalarını kendileri yapan ama limitleri olan takımlar. Bizdeki limit 15 milyon pound. Öbür takımlar 70-80 milyon bütçeli. Kendi kategorimizdeki takımlarda şu anda biz ikinciyiz. Bizden üstün bir tek Ipswich Town var. Öncelikle geldiğimiz yer kendi çapımızda çok iyi. O yüzden çok mutluyuz. Bu sene olur olmaz ayrı bir şey ama uzun yolculuğa çıktık biz. Takımın sonuçta sahibiyim. Bir sezonluğuna gelmediğim için iddialıyız.” sözlerini sarf etti.

”ÇOK BARİZ ADALETSİZLİK VAR”

‘Paraşüt parasıyla ilgili görüşmeler yaptınız İngiltere’de. Bu konuyu değiştirebilecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Acun Ilıcalı, ”Buradaki adaletsizliği değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Ben öyle çok sessiz kalan bir tip değilim. Hatalı ve yanlış gördüğüm şeyleri Türkiye’de de İngiltere’de de dile getiriyorum. Çünkü sonuç itibarıyla İngiltere’de ciddi derecede basında yer almış olduğum için biraz da aslında bunun avantajını kullanmak istiyorum. Çünkü bir şey söylediğim zaman haber oluyor. Çok bariz bir adaletsizlik var. Bundan yıllar önce paraşüt paraları çok yüksek değilken küsüratlar varmış. Fakat şu anda aslında takımların çökmemesi için kurulan o paraşüt parası sistemi makası öyle bir açtı ki çok fazla. Bir lig düşünün senin limitin 15 milyon pound iken adamın limiti 100 milyon. Nasıl yapacağız? Adam zaten Premier Lig’den geliyor, kadrosu zaten güçlü. O kadronun üstüne öyle bir destek vererek o kadronun tamamen tutulmasını sağlıyorsun. Premier Lig takımını Championship takımı nasıl geçecek? Maç sayısı da uzun, 46 maç. O yüzden bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Sürekli dile getirerek, temaslarda bulunarak bu sistemi değiştirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Habermatik Medya !!